Sunt Gospodină

Greşeala pe care o face toată lumea când prepară mujdeiul de usturoi! NU mai pune ingredientul ăsta

Usturoiul este unul dintre legumele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu minune în nenumărate boli.

În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă.

”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina.

Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic. În aceeași idee pe care o expuneam mai sus, nici pe ceapă nu se pune sare!

Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta.

Usturoiul – 10 beneficii pentru sănătate:

Usturoiul proaspăt poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor şi infecţiilor cu viermi şi poate ucide bacterii precum E. coli sau Salmonella.

Contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, protejându-l în acelaşi timp.

Poate trata herpesul şi ciupercile de la nivelul picioarelor, dar şi negii.

De asemenea, are un puternic efect antiinflamator, ajutând organismul să lupte contra alergiilor.

Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte.

Folosit zilnic, întăreşte sistemul imunitar reducând numărul şi frecvenţa răcelilor, ajută la tratarea iritaţiei gâtului şi scade riscul de a avea cancer.

Creşte nivelul de insulină şi reglează nivelul zahărului în sânge (este ideal pentru diabetici).

Conţine vitaminele C şi B6, dar şi seleniu şi fier.

Are un bun efect împotriva căderii părului. Masează delicat scalpul cu un căţel de usturoi sau în amestec cu puţin ulei de măsline.

Aplicat pe coşuri, elimină bacteriile şi ajută la vindecarea acestora.