Sunt Gospodină

Îi vei cuceri pe toți cu această Prăjitură cu cremă de ness! Vezi cât de ușor se prepară această Minunăție…

Ingrediente:

Blatul:

– un pahar de zahăr,

– 2 pahare de făină, un pahar de apă,

– 1/2 pahar de ulei,

– 3 linguri de miere,

– o lingură rasă de nuca de cocoş , – 1/2 pliculeţ de praf de copt,

– 2 linguri de rom, coajă de lămâie,

– o mâna de stafide.

– Tavă de 20/30 cm, hârtie de copt.

Crema:

– un pachet de margarină Ramă,

– o jumătate de borcan de miere ,

– 6 linguriţe pline de ness,

– 2 linguriţe apă caldă,

– o lingură de rom.

– glazură de caramel de la dr. Oetker.

Preparare:

Etapă 1: Rezultă un aluat curgător care se pune în tavă tapetata cu hârtie de copt. Având o tavă mică, am folosit un pahar de 200 ml pentru măsurarea ingredientelor. Pe deasupra am răsfirat stafidele, pe care eu le ţin într-un borcan cu rom.

Etapă 2: A lăsat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, după care a făcut testul cu scobitoarea şi era gata. A scos tavă şi a lăsat să se răcească în tavă.

Etapă 3: Între timp a făcut crema. A amestecat margarină cu puţină miere din cantitatea totală, apoi cu 2 linguriţe de ness. Pentru că a vrut să fie câte un fir de ness prin crema, dacă nu vreţi aşa, săriţi peste această etapă.

Etapă 4: După ce s-a făcut cremoasa, a dizolvat restul de ness în 2 linguriţe de apă caldă şi a încorporat câte puţin, exact că la maioneză, şi la fel că la maioneză, a amestecat crema cu lingură în aceeaşi direcţie.

Etapă 5: A tot adăugat când ness topit, când miere până când a rezultat un gust normal de dulce-amărui şi o consistentă cremoasa. La urmă a adăugat şi lingură de rom.

Etapă 6: După ce s-a răcit blatul, a scos uşor hârtia şi l-a lăsat în tavă şi apoi a pus crema.

Etapă 7: Glazură a făcut-o conform indicaţiilor de pe plic – a amestecat conţinutul plicului cu 3 linguriţe de apă rece apoi a întins glazură peste crema. A porţionat şi a servit.