Sunt Gospodină

Invata sa faci cele mai bune eclere cu cafea chiar acasa – ies mai bine ca la cofetarie

Strig adunarea pentru toți iubitorii de dulciuri pe bază de cafea și îi servesc cu cele mai bune eclere cu cafea din câte există pe lumea asta!

Ingrediente pentru eclere cu cafea:

Pentru aluat:

4 ouă

250 ml apă

150 g făină

80 g unt

un praf sare

Pentru cremă:

4 gălbenușuri

un plic zahăr vanilat

100 g zahăr pudră

500 ml lapte

2 lingurițe cafea instant

40 g amidon

Pentru glazură:

un albuș

100 g zahăr pudră

15 g ciocolată neagră

2 lingurițe cafea instant

1. Pentru aluat, apa, untul și sarea se pun pe foc. Când fierbe se trage de pe foc, se pune făina, se amestecă și se repune pe foc pentru 3 minute.

2. Se adaugă ouăle, pe rând, se amestecă, se pune aluatul într-un poș și se eliberează cilindri de 10 cm în tava tapetată cu hârtie. Se lasă 30 de minute la cuptor.

3. Pentru cremă, laptele și zahărul vanilat se pun la foc mic. Între timp, gălbenușurile se amestecă cu zahărul și amidonul.

Se toarnă laptele clocotit, se omogenizează și se pune pe foc amestecând încontinuu până ce devine o cremă groasă. Se trage de pe foc, se lasă puțin să se răcorească și se adaugă cafeaua.

4. Pentru glazură, albușul se amestecă cu zahărul, se păstrează 2 linguri din compoziție pentru decor, iar în restul se adaugă ciocolata topită și cafeaua instant.

Cilindrii de aluat copt se taie pe lung, se umplu cu cremă și se toarnă glazura de cafea și ciocolata și apoi cea albă, păstrată.