Sunt Gospodină

Melci cu brânză de vaci, în sos de smântână – Rețeta pentru acest deliciu irezistibil

Aceşti melcişori cu brânză şi stafide par a fi desertul potrivit sau gustarea de lângă un ceai rece ori o cafea caldă.

Ingrediente: 300 g făină, 100 g zahăr, 3 ouă, 20 g drojdie de bere, 1 praf de sare, 250 g brânză de vaci, 200 ml lapte, 50 g stafide, 2 pliculeţe zahăr vanilat

Cum se prepară

Se cerne făina într-un castron mare, se face o adâncitură la mijloc în care se pune drojdia, laptele, jumătate din cantitatea de zahăr şi praful de sare. Se amestecă, apoi se adaugă
2 ouă şi se frământă un aluat ca pentru cozonac, care se lasă la dospit aproximativ o oră.

Separat, în alt vas, se amestecă brânza de vaci, bine scursă, restul de zahăr, oul rămas, stafidele şi zahărul vanilat. Se întinde aluatul în fâşii, se unge cu brânză, se răsuceşte cu umplutura în interior, se taie bucăţi de aproximativ 40 cm lungime şi se învârteşte ca un melc.

Se aşază melcii într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se coc în cuptorul bine încins aproximativ 40 de minute.

Plină de calciu şi proteine, brânza este produsul lactat cel mai consumat. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului.

Reduce colesterolul. Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate.

Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză.

Scade stresul.Brânza de capră este o sursă naturală de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorită vitaminei B12, brânza de capră este recomandată în stările de stres, anxietate şi ne ajută să ne concentrăm mai uşor.

Având un conţinut mic de grăsimi, brânza de capră poate fi consumată şi de persoanele care suferă de afecţiuni renale, afecţiuni ale colecistului, ateroscleroză sau obezitate.

Bună împotriva gastritei. Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar, atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.