Sunt Gospodină

Nu mai cumpărați prafuri din care să faceți crema de vanilie: Vă dau rețeta simplă, dar delicioasă de cremă de vanilie făcută in casă

Nu mai cumpărați prafuri din care să faceți crema de vanilie! Vă dau rețeta simplă dar delicioasă de cremă de vanilie făcută în casă!

Ingrediente pentru cremă de vanilie

4 ouă

1,5 l lapte

o păstaie vanilie

125 g zahăr

50 g făină

2 banane și fursecuri pentru servire

Mod de preparare

Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun la fiert într-un vas.

Între timp, ouăle se freacă bine cu zhărul până ce amestecul se albește, apoi se adaugă făina în ploaie. Se mogenizează bine.

Se toarnă laptele clocotit, se amestecă și se repune pe foc compoziția până ce crema devine groasă. Se trage apoi de pe foc și se amestecă până ce se răcește.

Se repartizează în cupe și se servește cu fursecuri și rondele de banane.

TE INTERESEAZA SI: Cremă de griș cu lămâie — fină, aerată și delicioasă!

Această cremă poate fi utilizată atât în calitate de cremă pentru torturi și prăjituri, cât și ca desert de sine stătător. Prepararea ei durează doar 40 minute.

Delicioasa, gingașa și aerata cremă de griș cu lămâie se pregătește foarte ușor. Banalul terci de griș poate fi transformat într-o cremă excepțională pentru torturi și prăjituri. Crema conține unt și suc de lămâie.

Ultimul ingredient intensifică gustul ei și îi oferă o notă acrișoară caracteristică. Dacă nu vă place lămâia, puteți să o înlocuiți cu lapte condensat caramelizat sau pudră de cacao. Dacă doriți, puteți să adăugați și fructe în cremă.

INGREDIENTE:

-100 g de griș;

-2 pahare de lapte (500 ml);

-o lămâie;

-100 g de unt;

-100 g de zahăr;

-30 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Clocotiți laptele, după care adăugați treptat grișul în el. Este important să evitați formarea cocoloașelor. De aceea, terciul trebuie amestecat în permanență. Adăugați zahărul pe la jumătatea timpului de fierbere.

2.Fierbeți terciul până va căpăta o consistență medie. Apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească în totalitate. Ca să grăbiți procesul de răcire, puneți cratița într-un vas cu apă rece.

3.Bateți untul într-un vas separat până va deveni pufos. Mixând în continuare, adăugați treptat terciul de griș în el.

4.Mixați crema până va deveni omogenă. La sfârșitul acestui proces adăugați câteva lingurițe de suc de lămâie. Apoi dați crema la frigider pentru 60 minute (sau mai mult).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!