Sunt Gospodină

O solutie magica pentru curatat covoarele. Acum covoarele tale vor fi iar nou noute

Pentru că de cele mai multe ori nu avem timp să ducem covoarele la spălat, apelăm la diverse soluţii scumpe pe care le găsim în magazine, dar care, de multe ori, nu sunt eficiente.

Există însă o soluţie pe care o putem face cu produsele pe care le avem în casă, fiind mult mai eficientă şi mai puţin costisitoare, conform Sharethis.ro.

Pentru aceasta, avem nevoie de 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1/3 pahar de oțet, apă fierbinte şi 1 lingură din detergentul tău obişnuit. Produsele se introduc într-o sticlă cu pulverizator sau, dacă nu aveți, se pot amesteca într-un lighean, apoi se pulverizează peste petele de pe covor și se curăță cu o perie. Aşadar, puteţi avea un covor curat şi cu ajutorul produselor naturale, care nu sunt toxice.

Oricât de dificile ar fi petele de pe covoare, poți să scapi de ele în câteva minute. Soluția ingenioasă de curățat covoarele conține cele mai ieftine ingrediente pe care le ai deja în casă. Nu trebuie să mai dai banii pe alte soluții scumpe împotriva petelor.

Cea mai bună și ieftină soluție de curățat covoarele o poți face cu ingrediente pe care le ai deja în casă, în bucătăria ta.

Nu îți trebuie decât detergent lichid de vase, oțet tare din vin și apă. Vei obține o soluție foarte eficientă, care te scapă nu numai de mizeria obișnuită de pe covoare, ci și de petele dificile precum cele de cola, de cafea sau de ketchup.

Pregătește această soluție oricând faci curățenie generală sau când ai vărsat ceva greu de curățat pe covoare.

O poți folosi doar pentru pete, dar și pentru întregul covor, dacă vrei să scapi de praful adunat în timp și să îi împrospătezi culorile.

Iată cum poți face soluția minune de curățat covoarele
Pune într-un bol o lingură de detergent de vase, o jumătate de ceșcuță de oțet și aproximativ o cană de apă.

Amestecă bine, să se dizolve detergentul lichid în apă, și curăță petele folosind o lavetă curată.

Freacă bine petele, indiferent că sunt de cafea sau de suc de roșii, cu această soluție și apoi limpezește locul cu apă curată.

Lasă covorul să se usuce câteva ore înainte de a călca pe el în zona în care a fost curățat.