Sunt Gospodină

Prăjitură rapidă cu mere “Leneșă” – un desert suculent și foarte gingaș, care dispare din farfurie în câteva secunde!

Aveți multe mere și nu știți ce desert să preparați? Încercați această rețetă rapidă de prăjitură, care se prepară rapid, dar se mănâncă și mai repede.

“Prăjitura cu mere” este foarte moale, delicioasă și pufoasă și se prepară foarte simplu, din ingrediente care se găsesc în bucătăria fiecărei gospodine.

Aroma de mere te ademenește și creează dependență. Savurați prăjitura cu ceai sau un pahar de lapte cald.

INGREDIENTE

-6-8 mere

-3 ouă

-9 linguri de ulei fără miros

-1/2 pahar de zahăr

-1 pahar de făină

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu telul până se va forma spuma, adăugați zahărul, apoi bicarbonatul stins, uleiul, făina și vanilie la dorință.

2. Bateți cu mixerul până la omogenizare.

3. Spălați merele și curățați-le. Tăiați-le în mod arbitrar, adăugați-le în aluat și amestecați.

4. Puneți aluatul într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt.

5. Coaceți prăjitura la 200 de grade timp de 35-45 de minute. Faceți testul scobitorii.

Pornind de la începuturile lumii, când mărul era „de neatins”, fiind un simbol al cunoaşterii, al binelui şi al răului, şi până la basmele în care era considerat a fi fructul de aur, mărul şi-a câştigat faima printre locuitorii din întreaga lume, fiind astăzi unul dintre cele mai consumate şi mai apreciate fructe.

Dar poveştile în care „joacă” nu sunt singurul motiv pentru a te bucura de acest fruct. Merele joacă un rol important şi în cadrul alimentaţiei sănătoase, fiind pline de antioxidanţi şi vitamine benefice pentru organism.

Originare din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi în stare proaspătă, reuşind să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni, asta dacă este păstrat în condiţii optime, într-un loc răcoros şi întunecat.

Iată câteva lucruri pe are ar trebui să ştii despre recoltarea acestora, asta în cazul în care ai acasă propria livadă:

Perioada de recoltare a merelor variază între 15 septembrie şi sfârşitul lunii octombrie.

Există mai multe soiuri de mere, cele dulci fiind recoltate mai devreme, iar cele din soiuri mai acrişoare, putând fi culese abia la finalul lunii octombrie. De asemenea, dacă ai în livadă mai multe soiuri diferite, acestea ar trebui să fie păstrate separat, pentru a le putea consuma în conformitate cu gradul lor de rezistenţă.

Când vine vorba de mărimea lor, cele mai potrivite pentru păstrare sunt merelele de mărime medie, fără urme de vătămare şi aşezate în lădiţe, în locuri răcoroase.