Sunt Gospodină

Un simplu truc pentru o friptura frageda: secretul care face carnea de porc sau de vita sa se topeasca in gura

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experienta in bucatarie pentru a obtine o friptura de porc frageda si suculenta! In schimb, avem nevoie doar de rabdare, deoarece acest tip de mancare demonstreaza cat de important este modul in care este preparata.

Pentru ca doar o gatire corecta va face ca preparatul din carne de porc sau de vita sa se topeasca in gura.

Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vita nu are de-a face cu ingredientele folosite si nici cu ustensilele necesare in timpul procesului de preparare. Exista insa un detaliu care ne ajuta sa gatim carnea astfel incat sa ne bucuram nu numai de un gust desavarsit, ci si de o textura pe masura, scrie Adevarul.ro.

Congelarea cauzeaza expandarea si craparea fibrelor musculare, rezultand in sporirea fragezimii carnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City.

Astfel, autorul studiului, cercetatorul John Unruh, sustine ca secretul din spatele unei fripturi fragede este inghetarea prealabila a carnii si apoi dezghetarea acesteia, chiar inaintea prepararii acesteia.

Potrivit specialistilor, inainte de a prepara friptura, pregatiti carnea. Nu puneti carnea din pachet direct in tigaie! In schimb, cel mai bine este sa asezati bucata de carne pe o farfurie si lasati-o acolo timp de 15 minute.

Acest lucru va permite proteinei reci sa se obisnuiasca cu temperatura camerei, reducand riscul de a innegri friptura la exterior si de a o usca sau arde, inainte ca interiorul sa fie de asemenea preparat. Apoi uscati bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hartie.

Daca stii si alte trucuri pentru ca preparatul din carne de vita sau porc sa se topeasca in gura te invitam sa ne lasi comentarii cu secretele tale. Vei ajuta multe gospodine!

Data viitoare când vei dori sa gătești friptură pentru cei dragi nu va mai trebui să aștepti cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator.

Citește mai jos care este cea mai rapida metoda pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari.

Iti spun mai jos care este cea mai rapida metoda pentru a descongela carnea. Un truc mai simplu nici ca nu se poate mai ales ca foarte multi dintre noi pastram carnea in congelator pentru a face fripturi.

Metoda aleasa nu presupune cuptor cu microunde si nici timp sa astepti pana cand carnea se descongelaza pe blatul de la bucatarie.

În cazul în care trebuie sa pregatesti repede prânzul sau cina și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute.

Ce trebuie să faci ca să decongelezi carnea în doar câteva minute

Poti sa decongelezi o friptura in 5 minute spun cei de la RocketNews24. Metoda au preluat-o de la un post de televiziune din Taiwan in care o bucata de carne groasa de 1cm este decongelata in cel mai scurt timp.

Tot ce ai nevoie sunt doua oale din aluminiu si apa. Ia cele doua cratite și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne.

Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.

Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică.

Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.

Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă. Cel mai indicat în acest caz este să o prepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.

Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea.

Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.