Sunt Gospodină

Acest aliment rămâne două ore nedigerat în stomacul tău

Niciodată nu te-ai fi gândit că acest aliment este moarte curată.

Atunci când ajungi obosit de la serviciu vrei să mănânci ceva rapid și ieftin iar de multe ori alegi o supă cu tăiței.

Chiar dacă ți se pare o alegere inteligentă, tăițeii sunt de fapt “moartea la pungă”. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Baylor.

Potrivit acestora, consumul de tăiței contribuie considerabil la apariția unor modificări metabolice legate de afecțiuni cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.

Chiar dacă par a fi cea mai bună alegere, alimentele instant și procesate sunt cele mai proaste alegeri alimentare pe care le putem face.

În cazul în care aveai nevoie de o dovadă vizuală pentru care ar trebui să eviți aceste alimente, urmareste acest videoclip care îți arată ce se întâmplă timp de mai mult de 2 ore în stomacul tău după ce le mănânci.

Un reporter s-a supus singur unui experiment și a mâncat o săptămână numai supă la plic. I-a crescut tensiunea, avea senzaţia de balonare și îi ardea fața.

Supa la plic costă 2 lei, dar e plină de E -uri. Cu o cană de apă fierbinte, ingredientele, paste, se umflă și dau o senzație de sațietate.

Aceste supe conțin pe lângă paste făinoase deshidratate un pliculeț cu grăsimi și unul cu arome. ”Sunt cel puţin două aspecte care trebuie luate în calcul. Aceste supe asigură cantitatea de energie, dar aportul nutritiv efectiv este foarte scăzut”, a explicat Constantin Ţîbîrnă, nutriţionist.

”Sunt foarte multe E-uri de sinteză, pe lângă elementele deshidratate. De asemenea, au multă sare, generând tensiune arterială.

Nu sunt indicate hipertensivilor, celor cu afecţiuni ale ficatului sau ale rinichilor. Nu trebuie să se înţeleagă că, dacă mănânci o ceaşcă de supă instant, te îmbolnăveşti şi mori, dar consumul îndelungat poate cauza probleme”, a mai spus Constantin Ţîbîrnă, citat de evz.ro.

Supa ”la plic” se pregătește foarte repede. ”Durează 10 minute în plus să faci o supă adevărată, sănătoasă, din rădăcinoase. Aceste supe instant au fost create pentru cei foarte comozi sau foarte ocupaţi. Preţul mic arată industrializarea”, a mai spus nutriţionistul.

Fidea cu gust de carne de vită. Dar fără vită

Ingrediente: Fidea – făină de grâu c/s, ulei de palmier, apă, sare, potenţiator de gust şi aromă – glutamat monosodic E621, agent de îngroşare – gumă de guar E412, agent de afânare (bicarbonat de sodiu E500, carbonat de calciu E170), vitamine (B1, B2, B6, PP, acid folic).

Baza de supă: sare, zahăr, potenţiator de gust şi aromă (glutamat monosodic E621, inozinat E631 şi guanilat de sodiu E627), legume uscate (praf de ceapă verde, usturoi, păstârnac, pătrunjel), condimente (piper negru, piper roşu, ghimbir), aromatizat identic cu cel natural de carne de vită.

Ulei de floarea-soarelui: Valoarea nutritivă 100g/produs uscat: proteine 7,9 g, grăsimi 22,8 g, glucide 60,8 g, vitamine B1: 0,4 mg, B2 0,4 mg, B6 0,5 mg, PP 3,5 mg, acid folic 40 mKg, valoarea energetică 480 kcal.