Sunt Gospodină

Cu un simplu truc, aragazul va fi ca nou! Ai nevoie doar de un produs pe care 100% îl ai în bucătărie! Dai o singură dată și se ia tot, chiar și rugina!

Vă înspăimântaţi numai la gândul că veţi fi nevoite să întoarceţi toată casa cu susul în jos? Ei bine, dacă vreţi să vă faceţi munca mai uşoară, ţineţi cont de sfaturile pe care vi le prezentăm.

1. Dacă aveţi vase foarte murdare, care nu se pot curăţa cu detergent obişnuit, puteţi să apelaţi la o soluţie de sodă de rufe şi săpun, apoi se spală cu apă din abundenţă. A mestecul va da rezultate, cu siguranţă.

2. În cazul în care nu aveţi bani să duceţi covoarele la spălătorie, le puteţi curăţa foarte bine şi acasă. Procedura e simplă: ştergeţi suprafaţa acestuia cu un tampon îmbibat în esenţă concentrată de ceai. Iar dacă vreţi să-i reîmprospătaţi culorile, periaţi-l cu o soluţie concentrată de apă cu sare. Un alt procedeu: se presară covorul cu sare, se rulează şi se lasă timp de 2-3 zile, după care îl puteţi peria. Aşa veţi scăpa şi de pete.

3. Mobila de lemn se şterge cu o cârpă umezită cu apă şi oţet, după care se freacă repede cu o lavetă sau cu o cârpă moale, până când urmele de apă dispar. Suprafaţa uscată se acoperă cu un strat subţire de ceară albă, iar după ce s-a uscat, se lustruieşte cu o cârpă.

4. Tapiţeria din stofă se curăţă cu ajutorul unei perii de haine sau al unei lavete înmuiate într-o soluţie de săpun cu apă caldă. După curăţare, suprafaţa se şterge de câteva ori cu o cârpă umezită în apă rece (bine stoarsă), apoi cu o cârpă uscată.

5. Amestecaţi un pahar de apă cu parafină şi omogenizaţi soluţia pe foc. Aşteptaţi apoi o jumătate de oră să se răcească. Lustruiţi cu aceasta parchetul, după care îl ştergeţi cu o cârpă moale şi uscată pentru a-i da luciu.

6. Ramele sau tocurile de la uşă se curăţă cu un tampon înmuiat în lapte dulce, iar după uscare se lustruiesc cu o cârpă moale.

7. Rugina de pe ochiurile de aragaz se curăţă dacă le ştergeţi cu ajutorul unei cârpe înmuiate în ulei vegetal.

8. Geamurile se spală bine cu o soluţie de amoniac (o lingură la patru litri de apă). Cel mai bine se şterg cu un ziar, nu cu o cârpă.

9. Oţetul în combinaţie cu apă caldă vă ajută să curăţaţi oglinda, ferestrele, faianţa şi gresia.

10. Tacâmurile de argint se curăţă destul de uşor şi de bine cu amoniac.

Un alt truc foarte util pentru gospodine:

A băgat oţet în maşina de spălat şi a descoperit ceva ce a vrut să împartă cu toată lumea! Poţi s-o faci şi tu de mâine

Tuturor ne plac hainele albe, dar sunt foarte pretentioase si in timp albul devine aproape gri. De asemenea este foarte greu sa gasesti un detergent bun care sa fie si ieftin si bun. Cu toate acestea, un singur ingredient poate rezolva aceasta problema si poate inlatura chiar si pete. Adauga putin otet alb in masina de spalat si vei economisi bani si vei scapa si de nervi. Iata motivele pentru care trebuie sa utilizati otetul alb:

Pune o jumatate de cana de otet alb pe haine inainte de a le introduce in masina de spalat. Acesta va proteja culoarea hainelor si va creste puterea detergentului.

Oțetul alb este un balsam natural . Pune o jumătate de ceașcă în ciclul de limpezire al mașinii de spălat rufe pentru a le face moi și pufoase – adaugă câteva picături din uleiul esențial favorit pentru ca rufele tale să aibă un miros minunat.

Otetul alb contine acid care indeparteaza petele de transpiratie si deodorant.

Otetul alb neutralizeaza mirosurile neplacute. Elimina mirosul de tigara.

Puneti o jumatate de cana de otet diluat cu apa calda peste hainele murdare. Lasti-le la inmuiat peste noapte si apoi spalati-le normal.

Se stie cat este de greu sa elimini firele de par de animale sau puful de pe haine. Iata ca otetul alb ajuta la eliminarea lor.

Pune otet alb pe petele de de mâncare sau de vin, cafea, gem și ketchup. Freacă țesătura în oțet alb, apoi spală.

Pentru culori strălucitoare , adaugă o jumătate de ceașcă de oțet alb la ciclul de limpezire al mașinii de spălat rufe.

Alte utilizari ale otetului.

Pentru a curata obiectele din crom sau otel inoxidabil, pulverizeaza otet nediluat si sterge cu o carpa moale, pentru a reda stralucirea.

Pentru a-ti curata cuptorul cu microunde, aseaza un bol care contine o solutie dintr-un sfert de ceasca de otet si o cescuta de apa in cuptor si lasa sa se incalzeasca timp de 5 minute, la cea mai inalta temperatura. Dupa ce aceasta solutie s-a racit, foloseste-o pentru a indeparta petele din interiorul cuptorului.