Sunt Gospodină

Medicii i-au spus sa isi ia ADIO de la cei dragi dupa ce i-au descoperit un CANCER la plamani in faza terminala. La un an de zile au avut un soc: omul se vindecase complet! Uite ce a consumat barbatul in fiecare dimineata

Ce este cancerul?

Cancerul apare când celule ale organismului devin anormale. Ele incep să crească şi să se multiplice fără control. Celulele normale au un anumit ciclu de viaţă. Ele se inmulţesc pentru a asigura înlocuirea ţesuturilor uzate, vindecarea rănilor şi menţinerea sănătăţii organismului. Când celulele încep să crească necontrolat, formează o masă numită tumoră.
Unele tumori cresc doar în acolo unde apar (local). Ele sunt numite tumori benigne. Alte tumori cresc local, dar pot invada şi distruge ţesuturile normale din jur sau se pot împrăştia în alte părţi ale corpului. Acestea sunt numite tumori maligne sau cancere.
Uneori, celule maligne pleacă din tumora de origine (primară) şi se stabilesc în alte părţi ale corpului, unde încep să crească, dând naştere unor tumori secundare. O tumoră care se împrăştie în acest fel, de fapt, metastazează, iar tumorile secundare sunt metastaze.

Ce anume cauzează apariţia cancerului?

Multe cancere apar din întâmplare la persoanele peste 50 de ani, ca rezultat al afectării genelor lor. Genele joacă un rol cheie în toate cancerele. Multe gene ajută în controlarea creşterii şi diviziunii celulelor. Atunci când apar schimbări (numite mutaţii) în aceste gene, ele pot să piardă controlul asupra celulelor. Deoarece tumorile maligne apar doar după ce mai multe mutaţii au loc, majoritatea cancerelor sunt vizibile târziu, când îmbătrânim. Mutaţiile genice sunt cauzate de vârstă, expunerea la substanţe chimice, radiaţii, hormoni sau alţi factori din organism sau mediu. În timp, se acumulează un număr suficient de mare de mutaţii genice într-o celulă, permiţându-i acesteia să crească şi să se dividă într-o manieră ce conduce la apariţia unui cancer.

Pe scurt, cancerul este o boala neiertatoare care, daca nu este descoperita in fazele incipiente, duce inevitabil la deces.

In lume sunt insa cazuri in care pacientii s-au vindecat in mod inexplicabil, desi nu au urmat tratamente care implica radioterapie si chimioterapie, si numarul lor este in continua crestere, arata cel mai recent studiu european aparut intr-un numar special al publicatiei European Journal of Cancer.

Studiul Eurocare 4 (European Cancer Registry) realizat in 23 de tari din Europa sustine ca europenii diagnosticati cu cancer au tot mai multe sanse de supravietuire datorita tratamentelor medicale. Cercetatorii au analizat mai multi indicatori privind evolutia cazurilor de cancer in perioada 1995 – 2002, comparand date referitoare la nationalitate, tipul de cancer si sexul persoanelor vindecate. Astfel, aproximativ 35% din totalul populatiei din tarile analizate a fost inclusa in cel mai mare studiu epidemiologic realizat in Europa.

La finalul analizei, raportul Eurocare 4 arata ca numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%, in cazul cancerului de stomac de la 15% la 18%, respectiv de la 42% la 49% pentru cancerul colorectal.

Invingatori: barbatii din Islanda si femeile din Franta si Finlanda

In privinta impartirii pe sexe, indiferent de tipul de cancer, cel mai mare numar de barbati care au supravietuit cancerului se regaseste in Islanda (47%), iar cel mai mare procent de femei vindecate de cancer este inregistrat in Franta si Finlanda (59% in ambele tari). In Polonia se inregistreaza cel mai scazut procent de pacienti vindecati: 21% in cazul barbatilor si 38% in cazul femeilor.

Cercetatorii au evidentiat o diferenta semnificativa intre tarile Uniunii Europene in privinta tipurilor de cancer care au inregistrat cele mai numeroase vindecari.

In Franta si Spania, cei mai multi vindecati de cancer pumlonar

Datele arata ca in Franta si Spania sunt cei mai multi pacienti vindecati de cancer pulmonar (10%), in vreme ce proportia cea mai scazuta (doar 5%) este inregistrata in Danemarca. Cehia si Polonia.

In Finlanda, Franta, Spania si Suedia, cei mai multi vindecati de cancer la san

73% dintre finlandezi, francezi, spanioli si suedezi s-au vindecat de cancer la san, in vreme ce procentul se situeaza sub 60% in Cehia si Polonia.

Romania nu a fost inclusa in studiu pentru ca nu avem un registru al persoanelor diagnosticate cu cancer, insa specialistii oncologi de la noi sunt de parere ca rata de supravietuire a bolnavilor cu cancer este in crestere. Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului Sanatatii 355.000 de romani sufera de cancer, dintre care 4.400 sunt copii. Datele arata ca anual 2000 de persoane sunt diagnosticate cu aceasta afectiune. Printre factorii de risc se numara alimentatia necorespunzatoare, expunerea la radiatii si fumatul.

Un exemplu al acestui studiu este Ante Kresic, un barbat din Croatia, care a fost diagnosticat in urma cu 13 ani cu cancer la plamani in stadiu terminal. La acel moment medicii nu i-au mai dat mult de trait si l-au sfatuit sa inceapa sa isi ia adio de la cei dragi cat mai repede.

Barbatul a refuzat orice forma de tratament recomandata de medici, insa a inceput sa ia zilnic cate 3-4 lingurite dintr-o pasta de miere cu ghimbir, pe care si-a preparat-o singur.

In mod inexplicabil, dupa un an de zile, omul s-a vindecat complet de cancer. La control medicii nu au mai descoperit nicio urma de celule canceroase si au ramas uimiti de cele intamplate.